Hozzávalók (2 veknihez)
360 ml langyos víz
másfél teáskanál só
egy teáskanál kristálycukor
egy evőkanál olívaolaj
500 gramm kenyérliszt
másfél teáskanál instant élesztő
Elkészítés
- A hozzávalókat összekeverjük és alaposan átgyúrjuk
- A tészta meglehetősen folyékony lesz, de ez így jó - ne adjunk hozzá még lisztet
- A tésztát egy liszttel enyhén megszórt gyúródeszkára rakjuk, egy nagy tállal letakarjuk és 15 percig kelni hagyjuk
- A sütőlapot enyhén meglisztezzük vagy sütőpapírt rakunk rá
- A tésztát elfelezzük és két, egyenként 7x35 cm-es ovális veknit formázunk belőle (de több zsemleméretre is szétszedhetjük) és a sütőlapra rakjuk
- A kenyereket enyhén meglisztezzük, felületét ujjunkkal megnyomkodjuk és olajozott fóliával letakarjuk. Nem huzatos helyen 45 percig kelni hagyjuk
- Időközben a sütőt 220 C-ra előmelegítjük
- Miután a kenyérről leszedtük a fóliát, felületét ujjunkkal ismét megnyomkodjuk, majd a sütőbe közepes magasságra helyezzük
- 25 - 30 percig sütjük, ha közben 5-10 percenként vízzel megspricceljük a kenyér héja ropogósabb lesz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése