2009. január 25., vasárnap

Szalámis tészta pecorinoval (Pasta con pecorino e salame)


Hozzávalók (4 főre)

4 evőkanál olívaolaj
1 közepes vöröshagyma, felaprítva
5 gerezd fokhagyma, vastag szeletekre vágva
negyed teáskanál aprított csilipaprika
120 gramm szalámi, fél cm-es kockákra vágva
fél pohár fehérbor
100 ml csirkehúsleves
200 ml tejszín
fél teáskanál frissen őrölt bors, további a díszítéshez
60 gramm frissen reszelt pecorino sajt
extraszűz olívaolaj
500 gramm tészta (penne, ziti vagy orecchiette)

Elkészítés
  • A tésztához egy nagy fazéknyi sózott vizet felforralunk
  • Egy nagyobb serpenyőben, közepes-nagy lángon felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, csilit és 5-6 percig pároljuk, amíg a hagyma meg nem puhul
  • A serpenyőbe rakjuk a felkockázott szalámit is és további 2-3 percig főzzük
  • Beleöntjük a bort, megkeverjük és addíg főzzük tovább, hogy a folyadék fele elpárologjunk - ez kb. 2 perc
  • Hozzáadjuk a húslevest, a tejszínt és fél evőkanál őrölt borsot, a lángot közepes-takarékra állítjuk és addig főzzük, amíg a szósz be nem sűrűsödik - kb. 15 perc
  • Amíg a szósz készül, kifőzzük a tésztát, leszűrjük és a visszatesszük a fazékba (de úgy időzítsük, hogy a tészta ne sokat álljon magában, különben kihűl)
  • A reszelt pecorinot belekeverjük a szószba, és tovább főzzük, hogy a sajt elolvadjon
  • A szószhoz öntjük a leszűrt tésztát és alacsony lángon 1-2 percig főzzük, hogy a tésztát jól befedje a szósz
  • A serpenyőt levesszük a tűzről és a tésztát felmelegített tányérra helyezzük, megszórjuk őrült borssal és felszolgáljuk

Nincsenek megjegyzések: