2009. január 24., szombat

Joghurtos-citromos sütemény


Hozzávalók (4 főre)

A tésztához
150 gramm finomliszt
másfél evőkanál sütőpor
150 gramm kristálycukor
3 evőkanál mák
egy citrom héja lereszelve
3 tojás
100 ml olívaolaj
100 ml natúr joghurt

A mázhoz
egy citrom leve
három evőkanál porcukor


Elkészítés
  • Kövessük a kenyérsütőgép utasításait a hozzávalók adagolását illetően. Általában először a folyadékot és a legvégén a lisztet kell hozzáadnunk - a receptet is így teszem közzé
  • Egy pohárban a tojást és a joghurtot keverjük össze, majd adjuk hozzá az olívaolajat, egy csipet sót és öntsük a kenyérsütőbe
  • A cukrot mérjük ki és ujjbegyünkkel dörzsöljük el a citromhéjjal, majd a mákkal kiegészítve ezt is öntsük a kenyérsütőbe
  • A lisztet és a sütőport egy villával keverjük össze és adjuk a kenyérsütőbe
  • A kenyérsütőgépen válasszuk ki a dagasztási programot és futtassuk 10 percig
  • Ezt követően a programot szakítsuk meg és indítsuk el a sütés programot, mellyel kb. 50 percig, aranybarnára süssünk. A sütemény akkor kész, ha a beleszúrt pálca tisztán kijön
  • Miközben sül a sütemény, készítsük el a mázat: a citromlevet és a porcukrot keverjük el
  • Amint elkészült a sütemény, a tetején néhány helyen kicsit begyomkodjuk és a mázzal meglocsoljuk úgy, hogy a mélyedésekbe és az oldalára is jusson belőle. A mázat hűlés közben a sütemény felszívja magába
  • Szobahőmérsékleten tálaljuk

Nincsenek megjegyzések: