Hozzávalók (4 főre)
500g spagetti
150g pancetta (vagy angolszalonna), apró csíkokra vágva
1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma, meghámozva és vékonyan felszeletelve
5 tojás
só
4 evőkanál reszelt parmezán
4 evőkanál reszelt pecorino
opcionálisan két deciliter tejszín
Elkészítés
- Egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat és a szalonnát, a fokhagymával együtt, takaréklángon megpirítjuk, amíg a fokhagyma aranybarna nem lesz
- Eközben a spagettit bő, sós vízben kifőzzük
- A tojást, csipet sót, őrölt borsot, reszelt parmezánt és pecorinot, valamint ízlés szerint a tejszínt krémes állagúra keverjük
- A forró, leszűrt tésztát elkeverjük a szósszal és hozzáadjuk a szalonnát
- Azonnal tálaljuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése