2008. október 17., péntek

Spaghetti alla carbonara


Hozzávalók (4 főre)

500g spagetti
150g pancetta (vagy angolszalonna), apró csíkokra vágva
1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma, meghámozva és vékonyan felszeletelve
5 tojás
4 evőkanál reszelt parmezán
4 evőkanál reszelt pecorino
opcionálisan két deciliter tejszín

Elkészítés
  • Egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat és a szalonnát, a fokhagymával együtt, takaréklángon megpirítjuk, amíg a fokhagyma aranybarna nem lesz
  • Eközben a spagettit bő, sós vízben kifőzzük
  • A tojást, csipet sót, őrölt borsot, reszelt parmezánt és pecorinot, valamint ízlés szerint a tejszínt krémes állagúra keverjük
  • A forró, leszűrt tésztát elkeverjük a szósszal és hozzáadjuk a szalonnát
  • Azonnal tálaljuk

Nincsenek megjegyzések: