2008. október 20., hétfő

Olasz citromtorta (Torta di limone)


Hozzávalók (8 főre)

400g liszt
400g cukor
200g margarin
1 citrom leve és reszelt héja
4 egész tojás
1 dl tej
1 csomag sütőpor


Elkészítés

  • Egy mixerrel a tojást és a cukrot eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport, tejet, margarint, a citromhéjat és a citromlevet
  • A homogénre kevert krémet egy sütőpapírral kibélelt (kb. 25cm átmérőjű) tortaformába öntjük
  • 180° C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük
  • Miután elkészült, hagyjuk kihűlni. Felszolgálhatjuk magában, porcukorral megszórva vagy egy-egy szeletet tálalhatunk tejszínnel és málnával (vagy más gyümölccsel) is

2 megjegyzés:

Eszter írta...

Finom ez a cucc. Én leginkább kávéhoz-teához ajánlanám. Kérjük a Pan d'Oro receptjét is!

Emilia Bumbui írta...

Nem vagyok barát vagy családban, véletlenül akadtam erre a receptre a neten, de már ezerszer megsütöttem. Tökéletes citromtorta, nagyon hálás vagyok érte!