Hozzávalók (8 főre)
400g liszt
400g cukor
200g margarin
1 citrom leve és reszelt héja
4 egész tojás
1 dl tej
1 csomag sütőpor
Elkészítés
- Egy mixerrel a tojást és a cukrot eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport, tejet, margarint, a citromhéjat és a citromlevet
- A homogénre kevert krémet egy sütőpapírral kibélelt (kb. 25cm átmérőjű) tortaformába öntjük
- 180° C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük
- Miután elkészült, hagyjuk kihűlni. Felszolgálhatjuk magában, porcukorral megszórva vagy egy-egy szeletet tálalhatunk tejszínnel és málnával (vagy más gyümölccsel) is
2 megjegyzés:
Finom ez a cucc. Én leginkább kávéhoz-teához ajánlanám. Kérjük a Pan d'Oro receptjét is!
Nem vagyok barát vagy családban, véletlenül akadtam erre a receptre a neten, de már ezerszer megsütöttem. Tökéletes citromtorta, nagyon hálás vagyok érte!
Megjegyzés küldése