Hozzávalók (4 főre)
500g vermicelli (vagy spagetti)
80g szardellafilé
80g olasz zsemlemorzsa (receptet lásd lentebb)
2 gerezd fokhagyma, meghámozva és felszeletelve
1,5 dl olívaolaj
15g petrezselyem, finomra vágva
Elkészítés
- Szardellafilét csepegtessük le és villával törjük össze
- Egy serpenyőben melegítsünk fel egy evőkanál olívaolajat és a zsemlemorzsát - fakanállal folyamatosan kevergetve - pirítsuk aranybarnára
- A maradék olajat melegítsük fel egy másik serpenyőben, pirítsuk meg benne a fokhagymát aranybarnára, és a tűzről levéve távolítsuk el a fokhagymát, az olajat pedig hagyjuk hűlni
- Az olajhoz hozzáadjuk a szardellát és gyenge tűzön felmelegítjük
- A bő, sós vízben frissen kifőzött majd leszűrt vermicellihez öntjük a szardellás szószt, elkeverjük a pirított zsemlemorzsával és tányérakba szedjük
- A felszolgált tésztát apróra vágott petrezselyemmel meghintjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése