2008. október 10., péntek

Vermicelli szardellával és zsemlemorzsával (Vermicelli alla romana)


Hozzávalók (4 főre)

500g vermicelli (vagy spagetti)
80g szardellafilé
80g olasz zsemlemorzsa (receptet lásd lentebb)
2 gerezd fokhagyma, meghámozva és felszeletelve
1,5 dl olívaolaj
15g petrezselyem, finomra vágva

Elkészítés
  • Szardellafilét csepegtessük le és villával törjük össze
  • Egy serpenyőben melegítsünk fel egy evőkanál olívaolajat és a zsemlemorzsát - fakanállal folyamatosan kevergetve - pirítsuk aranybarnára
  • A maradék olajat melegítsük fel egy másik serpenyőben, pirítsuk meg benne a fokhagymát aranybarnára, és a tűzről levéve távolítsuk el a fokhagymát, az olajat pedig hagyjuk hűlni
  • Az olajhoz hozzáadjuk a szardellát és gyenge tűzön felmelegítjük
  • A bő, sós vízben frissen kifőzött majd leszűrt vermicellihez öntjük a szardellás szószt, elkeverjük a pirított zsemlemorzsával és tányérakba szedjük
  • A felszolgált tésztát apróra vágott petrezselyemmel meghintjük

Nincsenek megjegyzések: