2009. január 23., péntek

Csicseriborsó leves (Zuppa di ceci)


Hozzávalók (4 főre)

200 gramm szélesmetélt (lehetőleg durumbúzából készült)
300 gramm csicseriborsó (száraz vagy konzerv)
egy gerezd fokhagyma
egy kisebb csilipaprika vagy csipetnyi darált csilipaprika
egy hámozott paradicsom (vagy érett paradicsom)
4 evőkanál olívaolaj
két kiskanál só
egy ág rozmaring


Elkészítés

  • Amennyiben száraz csicseriborsót használunk, 24 órára áztassuk vízbe
  • Egy fazékban melegítsük fel az olajat és 3 percig pirítsuk meg benne a fokhagymát és a csilipaprikát
  • Ezt követőn adjuk hozzá a paradicsomot és a rozmaringot és főzzük további 2 percig
  • Öntsük a fazékba a csicseriborsót és így főzzük 3 percig
  • Egy liter vizet adjunk hozzá és sózzuk meg. 15 percig lobogó vízben főzzük
  • Eközben a tésztát kb. 2 cm-es apró darabokra törjük, majd tegyük a fazékba
  • Amint a tészta megfőtt a levesben, vegyük le a tűzről. Ha szükséges adjunk hozzá egy-két pohár vizet, ellenőrizzük az ízesítést, vegyük ki a rozmaringágat és melegen tálaljuk.

1 megjegyzés:

Eszter írta...

Csicseriborsó saláta receptet is kérünk! Üdv a konkurenciától