Hozzávalók (4 főre)
500g spaghetti
só
fél deciliter extraszűz olívaolaj
2 szárított csilipaprika összetörve (vagy két teáskanál csiliőrlemény)
4-5 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
fél deciliter tésztafőző víz
petrezselyemlevél felaprítva
opcionálisan frissen őrölt bors
Elkészítés
- A tésztát bő vízben kifőzzük, al dentére, fél deciliter tésztavizet félrerakunk, majd a tésztát leszűrjük
- Amíg a tészta fő, egy akkora serpenyőben, melybe később a tészta belefér, közepes lángon felmelegítjük az olívaolajat. A fokhagymát és a csilit aranybarnára pirítjuk, kb. egy percig. Figyeljünk rá, hogy a fokhagyma ne égjen meg
- A serpenyőbe rakjuk a spagettit is, összekeverjük az olajjal, majd ráöntjük a tésztafőző vizet. További egy percig főzzük, majd apróra vágott petrezselyemlevéllel megszórva azonnal tálaljuk. Opcionálisan frissen őrölt fekete borsot is szórhatunk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése