2008. szeptember 4., csütörtök

Fokhagymás-olajos spagetti (Spaghetti aglio, olio e pepperoncino)

Hozzávalók (4 főre)

500g spaghetti

fél deciliter extraszűz olívaolaj
2 szárított csilipaprika összetörve (vagy két teáskanál csiliőrlemény)

4-5 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
fél deciliter tésztafőző víz
petrezselyemlevél felaprítva
opcionálisan frissen őrölt bors


Elkészítés
  • A tésztát bő vízben kifőzzük, al dentére, fél deciliter tésztavizet félrerakunk, majd a tésztát leszűrjük
  • Amíg a tészta fő, egy akkora serpenyőben, melybe később a tészta belefér, közepes lángon felmelegítjük az olívaolajat. A fokhagymát és a csilit aranybarnára pirítjuk, kb. egy percig. Figyeljünk rá, hogy a fokhagyma ne égjen meg
  • A serpenyőbe rakjuk a spagettit is, összekeverjük az olajjal, majd ráöntjük a tésztafőző vizet. További egy percig főzzük, majd apróra vágott petrezselyemlevéllel megszórva azonnal tálaljuk. Opcionálisan frissen őrölt fekete borsot is szórhatunk rá.

Nincsenek megjegyzések: