2008. szeptember 14., vasárnap

Marinált cukkini saláta (Zucchini marinata)

Hozzávalók (4 főre)

fék kiló cukkini, papírvékony szeletekre vágva
egy nagy citrom leve, kevés reszelt héja
2 gerezd fokhagyma összenyomva és félbe vágva
1-2 evőkanál extraszűz olívaolaj

frissen őrölt bors
2-3 evőkanál friss petrezselyem vagy bazsalikom, apróra vágva

Elkészítés

  • Bevezetőként: ízlés szerint a cukkinit meghámozhatjuk vagy a héját rajta hagyhatjuk
  • A vékonyra vágott cukkinit a citromlével, fokhagymagerezdekkel, olívaolajjal, sóval és borssal összekeverjük. Hozzáadhatunk reszelt citromhéjat is
  • A marináláshoz olyan edényt használjunk, mely nem lép reakcióba a salátával
  • A tálat fedjük le és hűtőben érleljük 4-8 órán át, időnként megkeverve
  • Közvetlenül felszolgálás előtt a salátából távolítsuk el a fokhagymagerezdeket, kivéve egyet, melyet vágjuk apróra és rakjuk vissza a salátába a felaprított petrezselyemmel vagy bazsalikommal együtt
  • Ellenőrizzük az ízesítést és szükség szerint ismét sózzuk meg
  • 24 órán belül fogyasszuk el

Nincsenek megjegyzések: