fék kiló cukkini, papírvékony szeletekre vágva
egy nagy citrom leve, kevés reszelt héja
2 gerezd fokhagyma összenyomva és félbe vágva
1-2 evőkanál extraszűz olívaolaj
só
frissen őrölt bors
2-3 evőkanál friss petrezselyem vagy bazsalikom, apróra vágva
Elkészítés
- Bevezetőként: ízlés szerint a cukkinit meghámozhatjuk vagy a héját rajta hagyhatjuk
- A vékonyra vágott cukkinit a citromlével, fokhagymagerezdekkel, olívaolajjal, sóval és borssal összekeverjük. Hozzáadhatunk reszelt citromhéjat is
- A marináláshoz olyan edényt használjunk, mely nem lép reakcióba a salátával
- A tálat fedjük le és hűtőben érleljük 4-8 órán át, időnként megkeverve
- Közvetlenül felszolgálás előtt a salátából távolítsuk el a fokhagymagerezdeket, kivéve egyet, melyet vágjuk apróra és rakjuk vissza a salátába a felaprított petrezselyemmel vagy bazsalikommal együtt
- Ellenőrizzük az ízesítést és szükség szerint ismét sózzuk meg
- 24 órán belül fogyasszuk el
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése