2008. szeptember 24., szerda

Olasz spenót

Hozzávalók (4 főre)

500g friss spenót
2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd foghagyma, meghámozva és összetörve
frissen őrölt bors
opcionálisan 1-2 szardella, összetörve vagy só

Elkészítés
  • A spenótot alaposan mossuk meg és távolítsuk el a szárát. A lehető legtöbb vizet rázzuk le róla
  • Egy nagy serpenyőben melegítsuk fel az olajat, hogy az az edény felületét teljesen befedje. Adjuk hozzá a fokhagymát majd a spenótot, fedjük le és nagy lángon addig főzzük, amíg el nem kezd gőzölögni
  • Távolítsuk el a fedőt, a lángot rakjuk takarékra és így pároljuk további kb. 5 percig
  • Fűszerezzük borssal, igény szerint sózzuk meg vagy keverjük bele a szardellát

Nincsenek megjegyzések: