2008. szeptember 20., szombat

Joghurtos almatorta (Torta di mele allo yogurt)


Hozzávalók

600 gramm alma (3 közepes alma)
3 egész tojás
125 gramm natúr joghurt
150 gramm nádcukor
70 gramm vaj
150 gramm liszt
100 gramm mandula felaprítva
1 csomag sütőpor
1 citrom héja lereszelve
1 csomag vaníliás cukor


Elkészítés
  • Vajazzunk be és liszttel szúrjunk meg egy kb 25 cm átmérőjű tortaformát
  • Hámozzuk meg az almát, vágjuk félbe és szedjük ki a csumáját. Minden almát 16 szeletre vágjunk fel
  • A hozzávalókat (a vaníliás cukor és az alma kivételével) egy rövid ideig robotgéppel dolgozzuk el
  • A tésztát öntsük a tortaformába, majd az almadarabokat függőlegesen helyezzük el a tésztában, köralakot formázva,
  • A sütőt 180°C-ra melegítsük fel és a tortát kb. 40 percig süssük
  • Miután kivettük a tortát a sütőből, szórjuk meg vaníliás cukorral és langyosan vagy hidegen tálaljuk

Nincsenek megjegyzések: