2008. szeptember 2., kedd

Grillezett padlizsán (Melanzane grigliate)

Hozzávalók (4 főre)

1 közepes padlizsán

10-15 ml extra szűz olíva olaj
őrölt bors
1 gerezd fokhagyma finomra vágva VAGY maréknyi metélőhagyma
opcionálisan csilipaprika

Elkészítés

  • Hámozzuk meg a padlizsánt, szeljük fel karikákra, szórjuk meg sóval és tegyük szűrőbe fél-egy órára, hogy a keserű ízt elveszítse
  • A sütőlapra öntsünk kevés olajat és a padlizsán karikákat helyezzük el rajta, mindkét oldalát megforgatva. 
  • A sütő grillező funkcióját állítsuk magas hőmérsékletre és a padlizsánt mindkét oldalán barnítsuk meg. Ügyeljünk arra, hogy a karikák ne égjenek meg, mert keserű lesz az ízük.
  • A grillezett padlizsánkarikákat helyezzük egy tálba, majd szórjunk rá kevés borsot, a finomra vágott fokhagymát (vagy metélőhagymát), kevés oregánót, végül öntsünk rá olívaolajat (és ízlés szerint csilipaprikát).
Szobahőmérsékleten fogyaszható, ciabatta-szeletre vagy focaccia darabra helyezve, illetve más antipastoval tálalva.

Nincsenek megjegyzések: