2008. szeptember 23., kedd

Olasz paradicsomszósz

Hozzávalók

800g-900g jó minőségű paradicsomkonzerv vagy 1.4kg friss paradicsom, meghámozva
1 nagy vöröshagyma, meghámozva és félbevágva
2-3 gerezd fokhagyma, meghámozva és egészben hagyva
4-5 evőkanál olívaolaj vagy 55g sózatlan vaj (vagy fele-fele)

őrölt bors
opcionálisan friss bazsalikom

Elkészítés

  • A paradicsomot daraboljuk fel apróra és rakjuk a serpenyőbe
  • Adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát, sót és borsot. Amenyiben használunk bazsalikomot, felét most adjuk hozzá, másik felét pedig az utolsó 5 percben
  • 50 percig fedél nélkül főzzük, ügyelve arra, hogy ne forrjon fel
  • Ezt követően vegyük ki a hagymát és fokhagymát, melyre már nem lesz szükségünk
  • Keverjük el a forró szószban az olívaolajat és/vagy a vajat (adjuk hozzá a maradék bazsalikomot) és további 5 percig főzzük
  • Ellenőrizzük az ízesítést. Amennyiben nem szeretjük a paradicsommagokat, szűrjük le a szószt
  • A paradicsomszószt használhatjuk más receptekhez vagy felszolgálhatjuk kedvenc kifőtt tésztánkkal, reszelt parmezánsajttal megszórva

Nincsenek megjegyzések: