Hozzávalók
800g-900g jó minőségű paradicsomkonzerv vagy 1.4kg friss paradicsom, meghámozva
1 nagy vöröshagyma, meghámozva és félbevágva
2-3 gerezd fokhagyma, meghámozva és egészben hagyva
4-5 evőkanál olívaolaj vagy 55g sózatlan vaj (vagy fele-fele)
só
őrölt bors
opcionálisan friss bazsalikom
Elkészítés
- A paradicsomot daraboljuk fel apróra és rakjuk a serpenyőbe
- Adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát, sót és borsot. Amenyiben használunk bazsalikomot, felét most adjuk hozzá, másik felét pedig az utolsó 5 percben
- 50 percig fedél nélkül főzzük, ügyelve arra, hogy ne forrjon fel
- Ezt követően vegyük ki a hagymát és fokhagymát, melyre már nem lesz szükségünk
- Keverjük el a forró szószban az olívaolajat és/vagy a vajat (adjuk hozzá a maradék bazsalikomot) és további 5 percig főzzük
- Ellenőrizzük az ízesítést. Amennyiben nem szeretjük a paradicsommagokat, szűrjük le a szószt
- A paradicsomszószt használhatjuk más receptekhez vagy felszolgálhatjuk kedvenc kifőtt tésztánkkal, reszelt parmezánsajttal megszórva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése