2008. szeptember 14., vasárnap

Grillezett padlizsán és paprika saláta (Insalata di melanzane e peperoni arrostiti)

Hozzávalók (4 főre)

Növényi olaj
egy evőkanál petrezselyem, felaprítva
700 g padlizsán, hosszában félbevágva
egy piros kalifornia-paprika
egy sárga kalifornia-paprika
egy nagy vöröshagyma, hámozatlanul és félbevágva
egy evőkanál kapribogyó
egy evőkanál zöld olívaolaj, kimagozva és félbevágva
egy gerezd fokhagya, összetörve
két evőkanál olívaolaj
egy evőkanál balzsamecet

Elkészítés

  • Sütőt 200°C-ra előmelegítjük, miközben a sütőlapot növényi olajjal bekenjük. A sütőlapra helyezzük a fél padlizsánokat, az egész paprikákat és a félbevágott hagymát és 25-30 percig sütjük, amíg meg nem puhulnak. A hagymát és a padlizsánt végig egy helyben hagyjuk, viszont a paprikákat rendszeres időközönként megforgatjuk, hogy minden oldaluk olajos legyen és így egyenletesen megsüljön
  • Miután a zöldségek elkészültek, hagyjuk annyira kihűlni, hogy meg lehessen fogni őket. A paprikáról ujjunkkal húzzuk le a héját, vágjuk félbe majd távolítsuk el a csutkát és a magokat. Ezek után szeljük fel a paprikát kb. 4 cm-es csíkokra
  • A padlizsánokról távolítsuk el a csutkát, valamint ha túl sok magot tartalmaznak, azt is. Ugyanakkor a héját hagyjuk rajta, majd vágjuk fel a padlizsánokat a paprikacsíkokkal megegyező méretűre
  • A hagymafeleket hámozzuk meg és vágjuk fel 1 cm-es kockákra
  • A felvágott zöldségeket rakjuk egy mutatós edénybe, adjuk hozzá a fokhagymát, petrezselymet, kapribogyót, olívaolajat, balzsamecetet és olívabogyót, majd jól keverjük össze
  • A salátát felszolgálhatjuk melegen, szobahőmérsékleten vagy hidegen is. Akár két napig is tárolhatjuk - lefedve - a hűtőszekrényben

Nincsenek megjegyzések: