2009. február 20., péntek

Burgonyás pizza (Pizza alle patate)

Olaszországon kívül szinte ismeretlen a burgonyás feltéttel készült pizza, pedig elkészítése nagyon egyszerű és rendkívül finom.

Hozzávalók a feltéthez (1 pizzára)
3 nagy burgonya
200 gramm mozzarella
rozmaring (friss vagy őrölt)
bors
extraszűz olívaolaj

Elkészítés

  • A burgonyákat alaposan megmossuk, meghámozzuk és miután szárazra töröltük vékony (kb 0,5 cm-es) karikákra vágjuk
  • Egy serpenyőben közepes lángon felmelegítjük az olajat, sót, borsot, a rozmaringot és a burgonyaszeleteket kb. 10 percig rendszeresen kevergetve megpároljuk. Ügyeljünk rá, hogy a szeletek ne főjenek meg teljesen
  • A burgonyakarikákat a pizzatésztára helyezzük úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást
  • A pizzát 220 C-ra előmelegített sütőbe rakjuk 10 percre
  • Közben a mozzarellát felkockázzuk, a pizzára rakjuk, melyet további 5 percig sütjük, hogy a sajt elolvadjon

4 megjegyzés:

Mirelle írta...

Utószor Rómában ettem ilyet. Jó, hogy írtad. Valamelyik nap sütök.

Gergő írta...

OK, csak hajra :) Majd ird meg hogy sikerult.

Nelli írta...

Szia Gergő!

Szeretnélek meghívni egy szavazásra, de nem akarom kommentben belinkelni (az kicsit spam-es lenne). Ha írsz egy emailt a címemre, akkor megírom a részleteket. Köszönöm!

Üdv,
Nelli

Góbé (mandulisz30@yahoo.com) írta...

Jól néz ki, hamarosan kipróbálom. És tetszik a blogod is, ezért megleplek egy díjjal, amit nálam (http://gobehami.blogspot.com/2010/02/elismeresek-dijak.html) átvehetsz.