2009. február 10., kedd

Vöröslencse-leves (Minestra di lenticchie rosse)


Hozzávalók (4 főre)
250 gramm vörös lencse
800 ml víz
1 zöldségleves-kocka
1 teáskanál reszelt citromhéj
2 evőkanál citromlé
1 újhagyma
1 répa
köménymag
extraszűz olívaolaj
bors

Elkészítés
  • Az újhagymát felvágjuk, répát felkockázzuk és a reszelt citromhéjen 10 mp-ig megpirítjuk
  • Hozzáadjuk a vizet, zöldségleves-kockát, lencsét, köménymagot, sóval, borssal ízesjtjük és lefedve takaréklángon kb. 30 percig főzzük, amíg a lencse és a répa meg nem puhul
  • Mikor elkészült, elkeverjük benne a citromlét
  • Tálalás előtt olívaolajjal ízesítjük és melegen szervírozzuk

Nincsenek megjegyzések: