Hozzávalók (4 főre)
250 gramm vörös lencse
800 ml víz
1 zöldségleves-kocka
1 teáskanál reszelt citromhéj
2 evőkanál citromlé
1 újhagyma
1 répa
köménymag
extraszűz olívaolaj
só
bors
Elkészítés
- Az újhagymát felvágjuk, répát felkockázzuk és a reszelt citromhéjen 10 mp-ig megpirítjuk
- Hozzáadjuk a vizet, zöldségleves-kockát, lencsét, köménymagot, sóval, borssal ízesjtjük és lefedve takaréklángon kb. 30 percig főzzük, amíg a lencse és a répa meg nem puhul
- Mikor elkészült, elkeverjük benne a citromlét
- Tálalás előtt olívaolajjal ízesítjük és melegen szervírozzuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése