Hozzávalók (4 főre)
kb 1,2 kg-s csirke
100g répa
2 zellertörzs (opcionális)
1 közepes vöröshagyma
250g hámozott paradicsom (vagy friss érett paradicsom)
100g fehérliszt
2 pohár fehérbor
néhány szál rozmaring
zsálya
só
bors
olívaolaj
Elkészítés
kb 1,2 kg-s csirke
100g répa
2 zellertörzs (opcionális)
1 közepes vöröshagyma
250g hámozott paradicsom (vagy friss érett paradicsom)
100g fehérliszt
2 pohár fehérbor
néhány szál rozmaring
zsálya
só
bors
olívaolaj
Elkészítés
- A csirkét megtisztítjuk, megmossuk és 8 darabra vágjuk, majd konyharuhával szárazra töröljük
- A csirkedarabokat lisztben megforgatjuk és egy serpenyőben olívaolajban aranybarnára pirítjuk
- Időközben a zöldségeket megmossuk és kockákra aprítjuk
- Miután a csirkedarabokat megpirítottuk, ráöntjük a fehérbort, hozzáadjuk a zöldségeket (a paradicsom kivételével), a rozmaringot és a zsályát és rendszeresen kevergetve addig főzzük, míg a bor el nem párolog
- Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot (előtte villával törjük össze), egy kis vizet, sót, borsot és hagyjuk felforrni. Lassú tűzön hagyjuk, hogy a csirke puhára főjön
- A csirkét melegen tálaljuk, polentával vagy olasz főtt krumplival (ahogy a képen is látható, egyébként ez lesz a következő recept)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése