2009. február 4., szerda

Csirke vadász módra (Pollo alla cacciatora)


Hozzávalók (4 főre)

kb 1,2 kg-s csirke
100g répa
2 zellertörzs (opcionális)
1 közepes vöröshagyma
250g hámozott paradicsom (vagy friss érett paradicsom)
100g fehérliszt
2 pohár fehérbor
néhány szál rozmaring
zsálya

bors
olívaolaj

Elkészítés
  • A csirkét megtisztítjuk, megmossuk és 8 darabra vágjuk, majd konyharuhával szárazra töröljük
  • A csirkedarabokat lisztben megforgatjuk és egy serpenyőben olívaolajban aranybarnára pirítjuk
  • Időközben a zöldségeket megmossuk és kockákra aprítjuk
  • Miután a csirkedarabokat megpirítottuk, ráöntjük a fehérbort, hozzáadjuk a zöldségeket (a paradicsom kivételével), a rozmaringot és a zsályát és rendszeresen kevergetve addig főzzük, míg a bor el nem párolog
  • Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot (előtte villával törjük össze), egy kis vizet, sót, borsot és hagyjuk felforrni. Lassú tűzön hagyjuk, hogy a csirke puhára főjön
  • A csirkét melegen tálaljuk, polentával vagy olasz főtt krumplival (ahogy a képen is látható, egyébként ez lesz a következő recept)

Nincsenek megjegyzések: