2009. február 20., péntek

Pizza alaptészta

Hozzávalók (egy kb. 30 cm átmérőjű pizzához)
110 milliliter langyos víz
egy evőkanál extraszűz olívaolaj
egy csipet finom tengeri só
egy csipet cukor
130 gramm pizzaliszt (00 típusú)
30 gramm semolina liszt
egy evőkanál instant élesztő

Elkészítés
  • A hozzávalókat a kenyérsütő-gépbe rakjuk és a dagasztás program első szakaszát lefuttatjuk, majd a gépet kikapcsoljuk
  • A tésztát kb. egy órára a gépben hagyjuk, hogy dupla méretűre keljen
  • A tésztát egy kilisztezett gyúródeszkára rakjuk és a légbuborékokat kézzel eldolgozzuk, majd kinyújtjuk a tésztát kb. 30 cm átmérőjűre
  • Miután a kiválasztott feltéteket ráraktuk, 220 C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük

Nincsenek megjegyzések: