2009. február 5., csütörtök

Olasz főtt burgonya (Patate lesse condite)

Hozzávalók (4 személyre)

800 gramm burgonya, alaposan megmosva
egy csokor petrezselyem
tengeri só
négy evőkanál extraszűz olívaolaj


Elkészítés
  • Egy fazékba rakjuk a burgonyát (héjával) és annyi hideg vizet rakunk hozzá, hogy bőven elfedje. Kicsit megsózzuk, közepes-nagy lángra állítjuk és fedővel lefedve felforraljuk
  • Amint a víz forrásnak indult, a fedőt levesszük és 30-40 percig tovább főzzük, amíg a krumpli megpuhul
  • A főtt burgonyát hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk, felnyolcadoljuk és egy tálba rakjuk
  • Sóval, olívaolajjal és vágott petrezselyemmel összekeverve ízesítjük

Megjegyzés: ne rakjunk sok sót a főzővízbe, különben a burgonya szét fog törni

Nincsenek megjegyzések: