2009. február 6., péntek

Csokoládés édes ricotta (Ricotta dolce al cioccolato)


Hozzávalók 4 főre

250g ricotta
35g mazsola (fél óráig áztassuk meleg vízben)
1,5 evőkanál fenyőmag
3 evőkanál nádcukor
2 evőkanál kakaópor
35g étcsokoládé, lereszelve
3 evőkanál finomliszt
2/3-ad evőkanál őrölt fahéj
2 tojás (fehérje és sárgája szétválasztva)
extraszűz olívaolaj

Elkészítés
  • A ricottát 2 evőkanál liszttel, a tojássárgájával, a cukorral, a mazsolával, a fenyőmaggal, a kakaóporral, a fahéjjal és a lereszelt csokoládéval simára dolgozzuk
  • A tojásfehérjéket keményre felverjük és óvatosan belekeverjük a fenti ricottás öntetbe
  • Egy kis tortaformát (lehetőleg nyitható legyen) kilisztezünk, melybe a keveréket beleöntjük
  • 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük
  • Hagyjuk kihűlni és szobahőmérsékleten tálaljuk
Variálhatjuk a receptet úgy is, hogy a keverékhez adunk fél evőkanálni felaprított mentalevelet, majd miután megsült a tetejét nádcukorral megszórjuk és mentalevéllel díszítjük

Nincsenek megjegyzések: