Ez a nem szokványos nevű étel Rómában közkedvelt snack, nevét a közepében található olvadt mozzarelláról kapta, amely fogyasztás közben úgy nyúlik, mint egy telefonzsinór.
Hozzávalók (4 főre)
400 gramm rizsből készült rizottó
300 milliliter paradicsomszósz
2 tojás
60 gramm mozzarella, kockákra vágva
30 gramm prosciutto, kockákra vágva
só
60 gramm liszt
150 gramm zsemlemorzsa
sütőolaj
Elkészítés
- A rizottót a fenti recept szerint elkészítjük, szétterítjük és szobahőmérsékletűre hagyjuk kihűlni
- A kihűlt rizottót egy tálban eldolgozunk egy felvert tojással, csipet sóval és a paradicsomszósszal
- A panírhoz használandó másik tojást egy mélytányérban szintén felverjük, megsózzuk, továbbá külön tányérra kikészítjük a lisztet és a zsemlemorzsát
- A rizses tálból kezünkbe veszünk egy púpozott evőkanálnyit és hosszúkás, tömör labdát formálunk belőle, miközben a közepébe helyezünk egy kocka mozzarellát és prosciuttot
- A labdát megforgatjuk lisztben, tojásban és zsemlemorzsában
- Az összes rizst felhasználjuk, majd forró olajban a supplit aranybarnára sütjük, kb. 2 percig, és melegen tálaljuk
1 megjegyzés:
Szasz Kishaver, jól hangzik ez a cucc... Én a helyedben (ha megengeded a javaslatot) úgy is lefényképezném, hogy látszik, ahogy folyik a mozzarella...
Ha maradt még, vevők vagyunk rá :))
(egyébként a közös gasztro-oldalon figyeltem fel a nevére, utána láttam csak, hogy a Te oldalad)
Csocsi
Megjegyzés küldése